Практикуючий адвокат,
член колегії адвокатів
міста Києва
Консультація

+38 (067) 378 05 64

Клієнт отримав спадщину та набув права власності на 1/2 квартири у місті Києві

Цивільні справи
Опис справи:

Клієнт не міг отримати спадщину, починаючи з 2017 року.
Це було пов’язано, в тому числі, з анексію території Автономної Республіки Крим
та міста Севастополя, куди була подана заява про прийняття спадщини.
Ми звернулися до суду про визнання права власності на спадкове майно.
В результаті успішно вибраної адвокатом стратегії, суд задовольнив позовні
вимоги клієнта, клієнт отримав спадщину та зареєстрував право власності на
успадковане нерухоме майно у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно.

Bezwaar en beroep
Суд встановив

ОСОБА_1 (в особі представника – адвоката Нацика І.О.) звернувся до суд з позовом до ОСОБА_2 , третя особа: Приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Пивоваров Олексій Костянтинович про визнання права власності на спадкове майно.

Вимоги позову мотивовано тим, що ІНФОРМАЦІЯ_1 помер дід позивача по материній лінії, ОСОБА_3 На день відкриття спадщини після смерті  ОСОБА_3 спадкоємицею його майна за заповітом була його дружина,  ОСОБА_4 . Після смерті  ОСОБА_3 відкрилася спадщина, яка складалася з належного йому на праві спільної часткової власності нерухомого майна: 1/2 частини квартири  АДРЕСА_1 . Інша 1/2 частина квартири на день смерті ОСОБА_3  належала також на праві спільної часткової власності його дружині ОСОБА_4 . На початку лютого 2014 року ОСОБА_4 , з метою прийняття спадщини, звернулася до Другої Севастопольської державної нотаріальної контори із заявою про прийняття спадщини після ОСОБА_3 . Оскільки заповіт був виданий  ОСОБА_3  та оформлений у Другій Севастопольській державній нотаріальній конторі,  ОСОБА_4  звернулась саме туди. На підставі заяви, 27.02.2014 державним нотаріусом Другої Севастопольської державної нотаріальної контори Смірновою Г.В., було зареєстровано та заведено спадкову справу за №72/2014. 

Ухвалив

Позовні вимоги ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа: Приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Пивоваров Олексій Костянтинович, про визнання права власності на спадкове майно. – задовольнити.

Визнати за ОСОБА_1 ( ІНФОРМАЦІЯ_5 , РНОКПП – НОМЕР_4 ) право власності на 1/4 (одну четверту) частини квартири АДРЕСА_1 в порядку спадкування за заповітом після смерті ІНФОРМАЦІЯ_6 ОСОБА_4 .

Заявка на консультацію

ТЕЛЕФОН

+38 (067) 378 05 64

АДРЕСА

м.Київ, вул Харківське шосе 63А, оф. 56

ПРАЦЮЮ

з 10:00 до 19:00

Заявка на консультацію

Відправляючи заявку Ви погоджуєтеся з політикою конфіденційності.